Notícies

Aielo de Malferit rep el piano del gran compositor Amalio Juan Requena

Aielo de Malferit rep el piano del gran compositor

Amalio Juan Requena

(FEU CLIC EN QUALSEVOL IMATGE PER A PODER ACCEDIR A LA VÍDEO NOTÍCIA DE LA TELEVISIÓ COMARCAL)

 

"L’Ajuntament d’Aielo de Malferit ha rebut un dels pianos que van pertànyer al músic natural del poble, Amalio Juan Requena, instrument que ja engalana la sala de personatges il·lustres del Museu d’Història Local. Una donació que forma part del conveni que es va signar entre aquest i la seua posseïdora, n’Adela Mas Juan, neboda del músic, l’any 2018 i que es fa efectiva en el trenta aniversari de la desaparició d’aquest compositor, un dels més admirats i reconeguts d’aquest segle, autor a més, de l’himne oficial d’Aielo.

Amalio Juan era fill de l’organista de l’església parroquial. Des de ben menut la música va estar lligada a la seua vida i educació. Amb 16 anys es va traslladar a Versalles per a treballar, oportunitat que va aprofitar per a ingressar al Conservatori, on finalitzaria els seus estudis amb Premi fi de carrera. En 1925 tornaria a Espanya per a realitzar el servei militar i arribaria a toca al Teatre Reial. Després es traslladaria a Paris on va treballar a l’Hotel Palace i tocaria en la “Gran Exposició Universal”. El 1928 coneixeria a la que seria la seua companya i manager, Paulette Well. Acceptà un contracte per donar recitals al transatlàntic “Normandia” amb l’Orquestra “Parisiense” on va conèixer a figures tan populars com Charles Chaplin. Més tard fou contractat per la Família Reial d’Egipte als que acompanyà a Pèrsia a la primera boda del Sha d’Iran. Durant el trajecte va composar el “Bolero Fantástico” com homenatge a la Reina Mare d’Egipte. Va actuar junt a estrelles de la música com Antonio Machín, Pau Casals o Xavier Cugat. Les seues cançons, pasdobles, tangos, valsos i boleros continuen sent repertori obligat de les millors orquestres de ball del món. Una trajectòria com veiem, apoteòsica.

Ara el Museu s’enriqueix i augmenta el seu fons amb un dels seus pianos, concretament un Pleyel, Wolff&Co, marca francesa molt prestigiosa utilitzada per altres famosos compositors i pianistes com Chopin, Ravel, Manuel de Falla o Stravinski.

Com ha anunciat l’alcalde, el piano en un futur pròxim s’adequarà perquè puga ser utilitzat en algun concert interpretant, entre altres, les obres que un dia va fer sonar Amalio Juan Requena."

          

         


Últims bans

Últimes notícies

Agenda