Notícies

Aielo de Malferit llança els primers Pressupostos Participatius de la història

Aielo de Malferit llança els primers Pressupostos Participatius de la història

 

L’Ajuntament d’Aielo de Malferit dona un pas més en la participació ciutadana i encetarà els primers pressupostos participatius, una fórmula a través de la qual la ciutadania escollirà a quins projectes es destina part de la inversió municipal.

Per a esta primera convocatòria les veïnes i veïns decidiran, mitjançant una enquesta de participació ciutadana, el destí d’un total de 180.000 euros, dels quals 100.00 euros es destinaran a propostes que sorgisquen dels Consells de Participació Ciutadana i 80.000 euros per a propostes d’inversions.

El procés, aprovat junt amb les normes i el seu calendari per la Junta de Govern Local celebrada el 16 de març, arrancarà el 20 de setembre d’enguany amb la presentació de propostes i projectes on la ciutadania considera que el Consistori ha d’actuar. S’allargarà fins al més de novembre i els resultats es publicaran a principis de desembre.

El projecte definitiu Pressupostos Participatius va ser presentat per l’Equip de Govern als Consells Sectorials de Participació Ciutadana (Cultura i Festes, Econòmic Local, Benestar Social i Investigació Històrica) en les sessions desenvolupades durant el més de maig. Paral·lelament s’està treballant en el desenvolupament d’una web de Pressupostos Participatius que aculla el procés formal per participar tant presencialment, en els llocs habilitats, com virtualment. A més esta ferramenta permetrà donar publicitat i promoure dit procés i que s’ajustarà amb l’opinió dels Consells.  

    

Sessió del Consell de Cultura i Festes     

 

Sessió del Consell Econòmic Local

“Considerem que els pressupostos participatius són una ferma aposta d’este Equip de Govern Municipal per promoure la participació ciutadana al municipi. Aquest projecte comença en 2019 amb la redacció del Reglament de Participació Ciutadana i la creació dels Consells Sectorials per arribar a la participació del veïnat en els Pressupostos Municipals.”

     
Sessió del Consell de Benestar Social     

                                  
Sessió del Consell d’Investigació Històrica 


Últims bans

Últimes notícies

Agenda