Notícies

Aielo de Malferit redescobreix la trajectòria de l'aielonera Lola Castelló, primera dona Premi Nacional de Disseny l'any 97 com a cofundadora de l’empresa Punt Mobles.

Aielo de Malferit redescobreix la trajectòria de l'aielonera Lola Castelló, primera dona Premi Nacional de Disseny l'any 97 com a cofundadora de l’empresa Punt Mobles.

Serà a través del llibre "Lola Castelló, función y belleza" de Rafael Martínez a la Biblioteca Pública Municipal "Degà Ortiz i Sanz" d' Aielo de Malferit, el 21 d'abril a les 19 hores. A l’acte coneixerem la trajectòria de Lola Castelló des del seu vesant professional i la rellevància els seus dissenys sense oblidar la seua vinculació al poble.
 
Aquest llibre, editat per Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castelló, pertany a la Col·lecció Disseny Valencià - inicialment anomenada Dissenyadors Valencians - dirigida per Rosalia Torrent, rellevant acadèmica especialitzada en disseny industrial, art contemporani i estudis de gènere. Es tracta de monografies de dissenyadors i dissenyadores valencians com a Vicent Martínez, Marisa Gallén i Sandra Figuerola, José Juan Belda, etc. Aquesta edició, dedicada a Lola Castelló, ha estat escrita per Rafael Martínez historiador especialitzat en el disseny i l’arquitectura dels segles XX i XXI , investigador de l'Arxiu Valencià del Disseny (AVD) i editor de la revista ARXIU.
 
El llibre recull els orígens i formació de Lola Castelló (Aielo de Malferit, 1947) centrant-se en la seua creació, el pas de disseny d’interiors al disseny de producte i la vinculació al món empresarial. A més dels textos de Rafael explicant i analitzat la carrera de Lola, el llibre inclou fotografies dels productes, esbossos dels mateixos i referències biogràfiques de la protagonista. La portada del llibre i la maquetació ha estat a càrrec de Pepe Gimeno. També coneixerem la importància de les donacions de Lola Castelló en la creació de l’Arxiu Valencià del Disseny (AVD) , gestionat per la Universitat de València a través de la Fundació General i amb l'Escola d'Art i Disseny de València, que actualment compta amb 15 fons de pioners de rellevant importància del disseny d’interior valencià.
 
Com diu l’autor al llibre “hem d’insistir en el paper que les dones han vingut desenvolupant en l’exercici del disseny de les darreres dècades. Lola Castelló, com ja hem insinuat, ha sigut, sense cap mena de dubtes, una de les seues protagonistes. Com a dissenyadora, com a editora, com a empresària. Com a pionera de qualssevol d'aquestes tres vessants de la seua carrera professional.”
 
L’acte comptarà amb la presència de Lola Castelló, Rafael Martínez, Lluci Juan i l'Alcalde de la localitat, Juan Rafael Espí. Aquesta activitat està programada com a part d’Aielo de Malferit Capital Cultural Valenciana 2022, a més de coincidir amb la 42 edició de la Setmana de la Lectura que organitza la biblioteca municipal. Una oportunitat per a tota la població i els professionals del sector per a conèixer a Lola Castelló.
 

Últims bans

Últimes notícies

Agenda