Notícies

Guillem Agulló i Salvador: cinema i literatura amb Núria Cadenes i Jany Collado a Aielo de Malferit Capital Cultural Valenciana 2022.

Guillem Agulló i Salvador: cinema i literatura amb Núria Cadenes i Jany Collado a Aielo de Malferit Capital Cultural Valenciana 2022.

Dos llenguatges de creació per a recordar l'assassinat de Guillem Agulló l'any 1993 en mans de l'extrema dreta i com es va intentar criminalitzar a la víctima i l'impacte a la societat valenciana.

Núria Cadenes va presentar a la Biblioteca Municipal d'Aielo de Malferit el llibre "Guillem" (editorial Amsterdam 2020) on ens va parlar de com va afrontar aquesta novel·la documental basant-se en els fets, entrevistes a la família, retalls de premsa i endinsant-se en els sumaris judicials per plasmar-ho en la novel·la sense oblidar la transcendència política del moment i les repercussions vigents hui en dia. Aquest llibre ha estat guardonat amb el Premi València Negra a la Millor Novel·la (2020) i el Premi Lletra d'Or (2021). Núria Cadenes ha rebut premis per diferents novel·les com el Premi Crims de Tinta (2016), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians (2010), Premi narrativa Ciutat d'Elx (2008), entre altres.

  

També es va projectar la pel·lícula "La mort de Guillem" la pel·lícula de Suicafilms, dirigida per Carlos Marqués-Macet l'any 2020. L'acte va comptar amb la presència de Jany Collado, que ens va parlar de la seua experiència com a actor i el repte que va suposar interpretar a Guillem tenint en compte l'impacte del cas en la societat valenciana i la relació amb la família de Guillem Agulló. La pel·lícula ha estat nominada a nombroses candidatures en diversos festivals i premis, obtenint premis en diferents categories en els Premis de l'Audiovisual Valencià (2020) , Festival Internacional de TV, Guió o Cinema de Los Ángeles, Festival de Cinema i Televisió Regne de Lleò i Premis gaudí (tots ells durant el 2021). Aquest acte s'ha organitzat amb la col·laboració de la Filmoteca / l'Institut Valencià de Cultura amb motiu d' Aielo de Malferit Capital Cultural Valenciana 2022.

  


Últims bans

Últimes notícies

Agenda