Notícies

La ciutadania diu SÍ al canvi de les Festes Patronals a cap de setmana en Aielo de Malferit

La ciutadania diu SÍ al canvi de les Festes Patronals a cap de setmana en Aielo de Malferit

Un 84% dels votants han dit que SÍ al canvi

Aquest diumenge 17 de desembre les veïnes i veïns d’Aielo de Malferit participaren en una enquesta de participació promoguda per l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, per a decidir el canvi de les Festes Patronals a Cap de Setmana.

Amb una participació d’aproximadament el 28% del cens, format per les aieloneres i aieloners majors d’edat empadronats abans del 17 de juliol de 2023 i amb un percentatge del 84’18% del recolzament, Aielo de Malferit deia SÍ al canvi. D’aquesta manera el Santíssim Crist passaria a celebrar-se el primer diumenge del més d’agost i el dilluns següent Sant Engraci, i en conseqüència es festejarien junt amb les Festes de Moros i Cristians tal i com tradicionalment s’ha vingut fent.  

El procés, amb l’objectiu de promoure la participació, ha constat de dos fases; una primera de votacions telemàtiques a través d’una plataforma municipal desenvolupada de l’11 al 15 de desembre, i una segona presencial el diumenge 17 de desembre a l’estil d’un procés electoral.

L’Associació de Festes de Moros i Cristians local i la Parròquia Sant Pere Apòstol han col·laborat junt amb l’Ajuntament en el procés com a parts interessades.    

Des de la Regidoria de Cultura i Festes, Mati Castelló Aparici, ha manifestat la satisfacció de l’Equip de Govern per l’alt índex de participació. “Un índex de participació que, comparat amb els resultats dels anteriors processos municipals, fa patent l’èxit del procés i l’especial interès per a la ciutadania.”


Últims bans

Últimes notícies

Agenda