Notícies

El veïnat d’Aielo de Malferit recicla un 20% més en 2020 i supera les 224 tones de residus.

El veïnat d’Aielo de Malferit recicla un 20% més en 2020 i supera les 224 tones de residus.

Segons l’estudi realitzat per l’empresa que gestiona l’ECOPARC fixe, durant l’any 2020 les veïnes i veïns d’Aielo de Malferit han reciclat al voltant de 221 tones de residus no perillosos i 3’6 tones de residus perillosos.

Estes xifres representen un 20% més en residus no perillosos i un 19% més en residus perillosos al respecte de l’any 2019 i demostren que la ciutadania està cada vegada més conscienciada en el reciclatge i la correcta separació dels residus.

Dels residus no perillosos destaquen els enderrocs nets, que representen el 48,7%, gairebé la meitat dels quilograms totals que han entrat a l’Ecoparc. Després d'aquest tipus de residus els més importants són la fusta neta i els residus barrejats, representant el 15,4% i el 9,9% respectivament.

 

Figura 1. Quantitats de residus no perillosos

 

Pel que fa als residus perillosos s'observa que el predominant són els envasos de plàstic contaminats, seguit dels frigorífics i els olis de motor. En últim lloc trobem els líquids fitosanitaris, que representen un 0,2% del total.

Figura 2. Quantitats de residu perillosos

 

Des de l’Equip de Govern Municipal s’ha valorat molt positivament esta notícia i s’ha aprofitat per animar a les veïnes i veïns del poble “perquè continuen reciclant i fent d’Aielo un poble més conscienciat.”

 

Últims bans

Últimes notícies

Agenda